Global Goal onderwijs op IKC de Geluksvogel in Maastricht

In juni heeft de bovenbouw van basisschool IKC de Geluksvogel gebruik mogen maken van ons onderwijsprogramma. Dit hield in dat er een interactieve presentatie werd gegeven over de Global Goals. Waarbij de verschillen tussen het leven in Nicaragua en het leven in Nederland vaak als voorbeelden konden worden gebruikt. Aan het eind van deze presentatie zijn er door de kinderen tekeningen gemaakt die de vraag: ‘Wat zou jij graag willen verbeteren aan de wereld?’ beantwoorden. Vervolgens is de muurschilderes meer dan een week op bezoek geweest bij deze basisschool om samen met de kinderen tot maar liefst twee grote paneelschilderijen te komen.

De kinderen werkten enthousiast mee. Er waren zelfs kinderen van de partij die na schooltijd terug kwamen naar school om nog mee te helpen. Toen het schilderij klaar was vond de uitreiking plaats, de hele school was van de partij.

Ook kregen kinderen op diezelfde dag nog een les in het Nicaraguaans mobiel inleefatelier. In dit atelier leren kinderen meer over de Nicaraguaanse cultuur en het verschil tussen deze cultuur en hun eigen cultuur.

De week hieropvolgend kregen de kinderen nog een afsluitende les van kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans. Hij nam de kinderen mee in zijn verhaal ‘Het lot van een geluksvogel’, dat gaat over Sergio en Rosa uit Nicaragua.