Manus van alles festival en Eco Festival 2019

Manus van Alles – ¡Qué fiesta!

Op 23 juni 2019 vond het jaarlijkse Manus van Alles festival weer plaats in Maastricht. Dit jaar was Stedenband RaMa met haar stand ook vertegenwoordigd op dit vrolijke festival. Tijdens deze dag praatten de vrijwilligers van RaMa met voorbijgangers en was er de mogelijkheid om een vers gemaakt limoensapje te drinken (een delicatesse in Nicaragua!) of voor de kinderen om het afvalspel te spelen waarbij ze zo snel mogelijk afval in de juiste afvalbak moesten gooien; GFT, plastic, karton en restafval.

Wederom werd er op deze dag ook veel aandacht besteed aan het belang van de 17 Global Goals en door het afvalspel, werden kinderen op een spelenderwijze uitgelegd waarom het belangrijk is om afval te scheiden. Gelukkig gaven veel kinderen aan dat ze dit reeds van thuis uit meekregen en ook dat het belangrijk is om niet al het afval in dezelfde container te gooien. Dit betekent dat de boodschap van de Global Goals mensen bereikt, en dat is geweldig nieuws! Met een groeiend aantal mensen dat gelooft in de kracht van de Global Goals, kunnen deze doelen ook makkelijker bereikt worden dus dit is pas het begin!

ECO festival – ¡Vida ecológica!

Daarnaast stonden we ook op het ECO festival, georganiseerd door het CNME. Ook hier waren we goed vertegenwoordig. We hebben in samenwerking met Mondiaal Maastricht en het CNME in verschillende stands op het festival gestaan. De bezoekers van het festival konden op interactieve wijze kennis maken met de SDG’s. Zo konden de echte voetballers onder ons kijken of ze hen lukte om hun favoriete SDG te scoren en kon jong en oud het eeuwenoude sjoel spel in een nieuw SDG jasje herontdekken.

Hoe dat eruitzag zie je hier: