Nicaragua in the Picture

Woensdagavond 27 mei 2015 om 20:00 uur presenteert stichting RaMa Nicaragua in the Picture in filmtheater Lumière te Maastricht. Een filmprogramma met twee bijzondere documentaires, die een speciale blik geven op het leven in Nicaragua en het werk van de stedenband in El Rama.

Een toegangskaart voor Nicaragua in the Picture kost € 8,50. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of te bestellen via Lumière Cinema.

Het filmprogramma zal starten met de theater-première van de documentaire L1mburg Helpt in El Rama (2015, 26 min.). Een productie van de Limburgse filmmaker Marijn Poels, waarvoor hij in januari jl. in El Rama de opnamen heeft gemaakt.
Het resultaat is een sfeervol filmportret, waarin u El Rama beleeft aan de hand van de mensen in onze projecten. Zoals de twaalfjarige Albaluz, die met haar familie in een huisje bij de steengroeve woont en werkt, maar inmiddels ook al drie jaar naar school gaat.

Aansluitend volgt de documentaire Dreaming Nicaragua (2010, 60 min.), die inhoudelijk aansluit bij ons onderwijsprogramma voor risicoleerlingen en werkende kinderen in El Rama.
Het is een poëtische film van filmmaker Marcelo Bukin over het leven en de toekomstkansen van kinderen in Nicaragua. Op aandoenlijke, maar ook humoristische wijze volgen we vijf kinderen die dankzij een tekenklas even kunnen ontsnappen aan de barre omstandigheden waaronder ze leven en waarin niet altijd ruimte is om kind te zijn. Door hun tekeningen en verhalen delen zij hun ervaringen met de kijker. Onderwijs biedt hen hoop op een betere toekomst. De werkwijze met deze kinderen en de levensomstandigheden van de hoofdrolspelers zijn vergelijkbaar met die van de risicoleerlingen in ons onderwijsprogramma in El Rama.

Beide documentaires zijn ondertiteld in het Engels.

De aflevering over El Rama van ‘L1mburg Helpt’ is ook bij L1 te zien: http://www.l1.nl/video/limburg-helpt-nicaragua-3-mei-2015

Nicaragua_in_the_Picture_flyer