Nicaraguaanse muurschilder in Maastricht

In november 2017 nemen het Kindcentrum Nutsschool en de OBS De Regenboog deel aan een Nicaraguaanse muurschildertournee. In dit project werken leerlingen uit de bovenbouw van beide scholen samen met de Nicaraguaanse kunstenares Tania Gutiérrez aan een (permanente) muurschildering in hun school. De kunstenares baseert het ontwerp van de muurschildering op tekeningen van de leerlingen.

Het muurschilderproject wordt gecombineerd met het Nicaraguaans Inleefatelier. Dit is een educatief spellencircuit, waarin kinderen op speelse wijze kennismaken met het leven van leeftijdsgenootjes in Nicaragua. Tevens bezoekt de storyteller Gerard Sonnemans alle deelnemende groepen met een voorstelling over het jeugdboek ‘Het lot van een geluksvogel’. Dit spannende boek vertelt over het leven van kinderen en hun familie in Nicaragua.

Het muurschilderproject is onderdeel van het drieluik ‘Mondiaal Burgerschap’: activiteiten waarmee de Stedenband vorm geeft aan de internationale duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (‘Global Goals’).
Bekijk hier een filmpje over het drieluik Mondiaal Burgerschap: https://youtu.be/7nqgSIspkeg

De Nicaraguaanse muurschildertournee voor het primair onderwijs wordt in Maastricht georganiseerd door de gemeente Maastricht en Stichting Stedenband Maastricht-Rama in het kader van de campagne ‘Stedenband en Global Goals 2030’. Deze campagne wordt meegefinancierd door het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland – Nicaragua, Platforma-CEMR en de Europese Unie.