Bestuursmissie El Rama – Nicaragua

Van 29 januari tot 6 februari 2011 organiseert het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua (LBSNN) een bestuursmissie in Nicaragua. Aan dit bestuurlijk werkbezoek nemen vertegenwoordigers deel van Nederlandse gemeenten (Zoetermeer, Rijswijk, Helmond, Gennep en Maastricht) en stedenbandorganisaties.

De Maastrichtse delegatie bestaat uit wethouder Mieke Damsma, Bert Roona (teammanager ‘ondernemen’ van de gemeente Maastricht) en Jeanette Oostijen, namens stichting RaMa. Naast een gezamenlijk programma in de hoofdstad Managua zullen zij vier dagen in El Rama verblijven. Daar worden ze uitgebreid geïnformeerd over de voortgang van de projecten en zullen met diverse organisaties overleg hebben over behoeften en mogelijkheden voor toekomstige projecten. In aansluiting op de onderwijsactioviteiten wil Maastricht vanaf 2011 ook bijdragen aan lokaal economische ontwikkelingen in El Rama.

Ook wethouder Jacques Costongs van de gemeente Maastricht neemt deel aan de bestuursmissie. Als bestuurslid van het LBSNN zal hij vooral deelnemen aan overleggen met nationale projectpartners, waaronder diverse Ministeries.