Nicaraguaanse muurschilderingen in Maastricht

In het najaar van 2014 organiseert Stichting RaMa weer twee muurschilderprojecten met de Nicaraguaanse kunstenares Katy Centeno Escot. Dit jaar gaat Katy aan de slag met leerlingen van de Basisschool Montessori Binnenstad in Maastricht en de Sint Martinusschool in Gronsveld. Het thema voor de muurschilderingen is het leven van kinderen in El Rama. Onderwerpen als kinderarbeid, armoede en de kansen van leeftijdgenoten in een ontwikkelingsland zullen door de junior-kunstenaars op eigen wijze worden verbeeld.

In oktober werkt Katy twee weken in Maastricht om samen met leerlingen van de bovenbouw een mondiaal kunstwerk te maken voor hun eigen speelplaats. Een kleurrijke toekomst voor kinderen in de hele wereld!, vormt de inspiratiebron van het collectieve kunstwerk.

In november gaat Katy aan de slag in Gronsveld. Ook daar zullen de ideeën van kinderen over wereldwijde vriendschappen met penseel en verf worden omgezet in prachtige kunstwerken.

Het muurschilderproject in Gronsveld is een samenwerking van Stichting RaMa met de Stichting Werkgroep Limburg Nicaragua (zie: www.swln.nl).

De muurschilderprojecten organiseert Stichting RaMa jaarlijks voor het basisonderwijs in Maastricht e.o.. In 2013 zijn er prachtige kunstwerken gerealiseerd met leerlingen van de OBS Binnenstad in Maastricht en de VBS Trudo in Zussen.

De Nicaraguaanse kunstenares Katy Centero Escot werkt dit najaar nog in vijf andere Nederlandse steden. Haar tournee wordt gecoördineerd door het LBSNN binnen het programma Caminando Juntos i.s.m. HIVOS.

Bekijk hier het beeldverslag van het muurschilderproject in 2013 op de VBS Trudo in Zussen.