Onderwijsstage in El Rama

Vanaf 21 november j.l. werkt Sanne Faarts in El Rama mee in het onderwijsprogramma voor Risicoleerlingen. Zij studeert Creatieve Therapie aan Zuyd Hogeschool en doet in El Rama een onderzoeksstage in het kader van het programma Young Professionals Overseas (YPO). Een korte impressie van haar eerste ervaringen in El Rama:

El Rama, 25-11-2016

Hola!
Maandagavond ben ik na een lange vlucht en busreis van 5 uur in het kleine stadje El Rama aangekomen. Wat mij vooral opviel in Nicaragua en tijdens de busreis is dat er veel drukte is, meer dan ik gewend ben in Nederland. Zo praat iedereen in de bus met elkaar en zijn er constant verkopers die de bus in- en uitstappen om eten te verkopen aan de inzittenden. Al met al erg gezellig! Zelf had ik ondertussen ook al een paar contacten gelegd in de bus, die mij zelfs in het stadje El Rama nog geholpen hebben met het bereiken van mijn bestemming. Eenmaal daar werd ik overgedragen aan Pastora, mijn gastvrouw waar ik verblijf gedurende mijn 11 weken hier. Zij heeft mij deze eerste week al geweldig opgevangen en ik vertrouw erop dat de komende weken ook zo goed zullen worden.

Op dinsdag ben ik begonnen met werken. Mijn werk houdt in dat ik meewerk in een project waarbij het mijn taak is om risicokinderen beeldende activiteiten aan te bieden. Ik ben begonnen met het uitschrijven van een plan voor de beeldende activiteiten die ik ga geven aan kinderen. Ook heb ik meegelopen met activiteiten die al gegeven worden, om zo een beter beeld te krijgen van de kinderen, locaties en manier van werken. Veel dingen zijn anders dan in Nederland, maar heerlijk om de kinderen zo gelukkig te zien tijdens de activiteiten! Volgende week ga ik zelf activiteiten geven aan de kinderen. Ik stuntel wel nog een beetje met de Spaanse taal, maar ga mijn best doen.

Groetjes uit Nicaragua,
Sanne