Natuurproject en fotoverslag OBS De Regenboog

Vanaf 7 december 2015 heeft OBS De Regenboog haar eigen weerstation in de school en digitaal:
www.mijneigenweer.nl/weerstationderegenboog

Het weerstation is onderdeel van een natuurproject dat de Stedenband Maastricht-Rama en de basisschool De Regenboog dit najaar zijn gestart. Tijdens het schooljaar onderzoeken leerlingen in groepjes wekelijks de natuur rond hun school en vergelijken de 4 seizoenen. Met het weerstation leren ze het klimaat beter kennen. In het natuurproject leren kinderen meer over het weer en over het leven van planten en dieren rond de school.

De leerlingen presenteren hun bevindingen aan hun klasgenoten en aan de kinderen in El Rama in Nicaragua. Ze maken zelf foto’s en wisselen die uit met leeftijdsgenoten in El Rama. Ook daar wordt een vergelijkbaar project uitgevoerd in een basisschool en maken kinderen foto’s van hun belevingen.
Hier is een fotoverslag van OBS De Regenboog over hun school voor de collega’s in El Rama, ter kennismaking.

Want… hoe zou het leven van planten en dieren zijn als de temperatuur, de hoeveelheid regen en de luchtvochtigheid heel anders zou zijn?
Dat kunnen de kinderen in El Rama met foto’s laten zien. Zij leven in een tropisch klimaat, zonder winter, maar met een regenseizoen en veel zon. In hun stad en rond hun school leven andere dieren en groeien ook andere planten.

In dit project ontdekken kinderen welke invloed het weer heeft op de natuur en op de mensen. Door deze ervaringen met elkaar te delen leren kinderen in Maastricht en in El Rama meer over elkaars leven en de omgeving waarin zij leven.

Wordt vervolgd…