Terugblik op Festival El Dunya met medewerking van Gemeente Maastricht en het Mondiaal Centrum

Afgelopen Hemelvaartsdag 10 mei heeft het festival El Dunya weer plaatsgevonden dankzij de Gemeente Maastricht en het Mondiaal Centrum. Ook de Stedenband Maastricht-Rama heeft dit jaar weer mogen deelnemen aan dit kleurige en vrolijke festival.

 

 

Fractievoorzitter D66 (links)
Foto expositie over het leven in El Rama
Wethouder Bert Jongen opent het festival

 

 

 

 

 

 

 

Het festival El Dunya werd geopend door wethouder Bert Jongen, die kort vertelde over het belang van de 17 Global of Sustainable Goals voor de gemeente Maastricht (zie filmpje). Gedurende deze dag mochten we mensen van alle leeftijden en verschillende nationaliteiten begroeten in de RaMa tent op de Onze Lieve Vrouwe Wal te Maastricht. Terwijl wij de volwassenen informeerden over onze organisatie, en over de activiteiten en projecten die de komende maanden gaan plaatsvinden voor Global Goals, hadden de kinderen de mogelijkheid om aan de Global Goals speurtocht mee te doen. Deze bestond uit het beantwoorden van 17 vragen, elk gelinkt aan één van de 17 Global Goals. Bovendien werden de kinderen ook op een praktische wijze uitgedaagd; door zelf te gaan knutselen met gerecyclede materialen (Global Goal 12: ‘Duurzame Consumptie en Productie’)! Verder was er een gezellige zithoek waar filmpjes gedraaid werden over het leven in Nicaragua en waarin de verschillen tussen Nederland en Nicaragua benadrukt werden.

Wij hebben hard ons best gedaan om de mensen te informeren over de Stedenband Maastricht-Rama en om jong en oud bewust te maken van de 17 Global Goals, die wij belangrijk vinden om te ondersteunen en daarom ook nastreven met onze projecten. De Gemeente Maastricht en het Mondiaal Centrum geven ons de gelegenheid om dit doel te kunnen bereiken door mee te helpen met het organiseren van onze projecten.

“We moeten streven naar een wereld met vrede en rechtvaardigheid en deze Global Goals helpen ons daaraan te herinneren. Immers, Maastricht is een gemeente en een gemeenschap als deel van de hele wereld.” – Bert Jongen, Wethouder Maastricht.