2000 – 2007

2007

In 2007 start het programma Caminando Juntos, waarin de stedenband en de gemeente Maastricht samenwerken met het LBSNN.
Een Maastrichtse delegatie bezoekt Nicaragua en El Rama in het kader van de Bestuursmissie Nicaragua o.l.v. het LBSNN.
Vertegenwoordigers van projectpartners uit El Rama bezoeken Maastricht voor een stageprogramma i.k.v. Millenniumdoelen.

2006

2006-snapshot-2-20-10-2016-15-01In 2006 organiseert de stedenband met 10 jongeren uit Maastricht een stagemaand in El Rama. RTV Maastricht verzorgt twee uitzendingen over de jongerenuitwisseling in El Rama. Klik hier om de afleveringen van het ‘Rama-Magazine’ te bekijken. Na de stageperiode in El Rama hebben de jongeren een foto-expositie georganiseerd in het Centre Céramique.
Een Nicaraguaanse kunstenaar werkt in de JF Kennedyschool een week met leerlingen aan twee muurschilderingen. Dit project wordt sindsdien jaarlijks uitgevoerd met twee scholen.

2005

In 2005 zijn er twee stageprogramma’s in Maastricht die aansluiten bij het onderwijsprogramma Risicoleerlingen in El Rama. De OBS Elckerlijc Boschpoort verzorgt een programma voor docenten uit El Rama. Een tweede onderwijsdelegatie o.l.v de burgemeester volgt een programma over ‘lokaal onderwijsbeleid’.
Een Maastrichtse delegatie bezoekt Nicaragua en El Rama in het kader van de Bestuursmissie Nicaragua o.l.v. LBSNN.
Samen met het Ministerie voor Onderwijs en de gemeente El Rama ontwikkelt de stedenband een systeem om jaarlijks 3 tot 5 nieuwe schoolgebouwen op het platteland te realiseren.

2004

In 2004 is er een werkbezoek van de burgemeester van El Rama in Maastricht.
In El Rama wordt het Onderwijsprogramma Risicoleerlingen verder ontwikkeld en gecontinueerd.

2003

2003-snapshot-1-20-10-2016-15-31In 2003 verblijven 6 jongeren uit El Rama in Maastricht voor het Stageprogramma ‘Rama Veilig’. De uitwisseling vindt plaats i.k.v. de scholenband tussen het BonnefantenCollege en het Instituto Nacional de Berardo Ceraugui. Klik hier voor een kennismaking met de Ramaanse gasten in het jongerenprogramma Pick Up.
Medewerkers van de onderwijsbegeleidingsdienst Consent en gemeente Maastricht bezoeken hun collega’s en partnerorganisaties in El Rama. Tijdens dit werkbezoek wordt samengewerkt om het onderwijsprogramma Risicoleerlingen verder te ontwikkelen.

2002

In 2002 start het onderwijsprogramma Risicoleerlingen in El Rama met de deelprojecten ‘pre-escolar’, werkende kinderen en volwasseneducatie.
Medewerkers van de onderwijsbegeleidingsdienst Consent en Leeuwenborgh Opleidingen nemen deel aan een werkbezoek aan El Rama. Samen met Nicaraguaanse collega’s werken zij mee aan de implementatie van het onderwijsproject Risicoleerlingen.
Drie Maastrichtse jongeren bezoeken El Rama i.k.v. scholenband tussen het BonnefantenCollege en het Instituto Nacional de Berardo Ceraugui.

2001

In 2001 volgen 8 vertegenwoordigers van projectpartners uit El Rama een stageprogramma bij diverse (onderwijs)instellingen in Maastricht voor het onderwijsprogramma Risicoleerlingen.

2000

In 2000 wordt het onderwijsprogramma ‘Risicoleerlingen in El Rama’ met diverse deelprojecten voorbereid en verder uitgewerkt.