Nieuw: Buddyproject voor risicoleerlingen

In el Rama gaat scholing helaas niet zo als we in Nederland gewend zijn. Er zijn nog veel leerlingen die niet altijd naar school kunnen gaan, doordat hun thuissituatie dit niet toelaat. Zij hebben bijvoorbeeld niet het geld om schoolspullen te betalen, of ouders begrijpen niet het belang van scholing, doordat zij zelf nooit naar school zijn gegaan.

De Stichting Stedenband Maastricht-Rama helpt deze risicoleerlingen door het opstarten van een Buddyproject. Dit houdt in dat de risicoleerlingen in el Rama hulp krijgen van buddies. Dit zijn volwassenen die elk twee leerlingen en hun ouders begeleiden.

Binnen dit project wordt goed toezicht gehouden dat de leerlingen elke dag in de ochtend naar school gaan. In de middag tussen 14.00 en 16.00 uur worden de leerlingen en ouders opgevangen en wordt er een programma verzorgd waarbij educatie en ontwikkeling van creativiteit van de leerlingen vooropstaat en waarbij er ook aandacht is voor de ontwikkeling van de ouders.

Naast de ondersteuning van de buddies, biedt de Stedenband de benodigde schoolmaterialen aan. Dit houdt in dat de leerlingen een uniform, rugzak, schriften en schrijfgerei krijgen.

 

Om dit buddyproject ook te ondersteunen vanuit Nederland, organiseren wij verschillende sponsoractiviteiten. Houd de website in de gaten om deel te nemen aan deze activiteiten en eventueel een steentje bij te dragen. De eerstvolgende sponsoractiviteit zal plaatsvinden op zondag 16 september in de vorm van een sponsorwandeling rond de Sint Pietersberg en aansluitend een Nicaraguaanse BBQ.

Daarnaast kunt u de risicoleerlingen ook ondersteunen vanuit Nederland doormiddel van een donatie. Hierbij zult u, indien gewenst, regelmatig op de hoogte gehouden worden van de voortgang van de risicoleerlingen.

Doneren is mogelijk via deze link. Daarbij kunt u de hoogte van het donatiebedrag zelf bepalen. Verder, zoals eerder genoemd, als u op de hoogte zou willen worden gehouden van de voortgang van de risicoleerlingen, gelieve dit aan te geven door een mailtje te sturen aan rama@rama.nl

Meer informatie volgt!

¡Muchas gracias y hasta pronto!